Veelgestelde Vragen

Reserveren

Hoe kan ik online reserveren?

 1. Selecteer de bestemming.
 2. Voer de data en tijden in.
 3. Kies, indien nodig, een accessoire.
 4. Klik op ‘Go’.
 5. Selecteer het gewenste autotype.
 6. Klik op ‘Go’.

Moet ik de auto weer inleveren waar ik hem heb opgehaald?
Hoeveel kost het?

Als u de auto op een andere plaats wilt inleveren dan waar u hem hebt opgehaald, moet u de optie ‘enkele reis’ selecteren wanneer u reserveert.

Onze website zal u onmiddellijk op de hoogte brengen als de gekozen route niet mogelijk is.

In de meeste gevallen brengt de ‘enkele reis’-optie geen extra kosten met zich mee. Als u toch een supplement moet betalen wordt dit op de huurvoucher vermeld.

Hoe weet ik of mijn reservering is bevestigd?

U zult per e-mail een bevestiging ontvangen.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Wat moet ik doen?

Gelieve te controleren of u het correcte e-mailadres hebt ingegeven. Als u uw reservering meer dan 24 uur geleden maakte en nog steeds geen bevestigingsmail hebt ontvangen, werd uw e-mailadres waarschijnlijk geblokkeerd door de antispamservice van uw e-mailaccount. Controleer de ‘SPAM’-, ‘Junkmail’- en ‘Ongewenste e-mail’-folders van uw e-mailaccount.

Als u de bevestigingsmail nergens kunt vinden, neem dan contact met ons op via onze website.

Wat is de maximale huurperiode?

In veel gevallen bedraagt de maximale huurperiode 30 dagen. Als u de auto langer nodig hebt, neem dan contact met ons op.

Kan ik een auto voor vandaag reserveren?

Via onze website kunt u tot 24 uur op voorhand reserveren. Als u diezelfde dag nog een auto nodig hebt, neem dan telefonisch contact met ons op.

Hoe worden de dagen van de autoverhuurperiode geteld?

De dagen worden geteld in blokken van 24 uur vanaf het moment waarop u de auto ophaalt.

Kan ik een tweede bestuurder aan mijn reservering toevoegen?

Ja. De gegevens van de extra bestuurders moeten in het lokale kantoor worden doorgegeven wanneer u de auto komt ophalen. De extra bestuurders moeten tevens hun origineel rijbewijs laten zien.

Ik ken mijn vluchtnummer (nog) niet. Wat kan ik doen?

Als u uw vluchtnummer (nog) niet kent, moet u TBA (to be announced) invullen. Als u niet over een vluchtnummer zult beschikken, moet u WALK-IN invullen.

Hoe kan ik twee voertuigen reserveren?

Als u twee voertuigen wilt reserveren, moet u twee reserveringen maken op naam van de twee hoofdbestuurders.

Dit geld ook als u meer dan twee voertuigen nodig hebt. Per voertuig moet u één reservering maken. U kunt niet meer dan één voertuig per reservering boeken.

De auto ophalen

Kan ik de auto buiten de kantooruren komen ophalen?

Onze luchthavenkantoren zijn laat open. Op verzoek kunt u uw auto meestal ook buiten de kantooruren komen ophalen. Het is wel mogelijk dat u hiervoor een supplement moet betalen. U vindt alle informatie hieromtrent op uw huurvoucher. Het is belangrijk dat u uw vluchtnummer doorgeeft wanneer u reserveert zodat ons luchthavenpersoneel op u kan wachten als uw vlucht vertraging heeft.

Waar moet ik de auto in de luchthaven ophalen?

De locatie varieert afhankelijk van de autoverhuurder maar het kantoor bevindt zich meestal in de aankomsthal. Zo niet, zal een pendelbusje u naar het kantoor brengen. Meer specifieke bijzonderheden inzake de locatie van uw autoverhuurkantoor worden vermeld op de huurvoucher die u ontving na uw reservering.

Kan ik de auto in het hotel ophalen?

Nee. Wij brengen de auto niet naar uw hotel. Alle voertuigen moeten worden opgehaald in één van onze kantoren.

Wat gebeurt er als ik mijn auto na het op mijn voucher vermelde tijdstip kom ophalen?

De meeste autoverhuurbedrijven voorzien een zekere marge (het is dan ook zeer belangrijk dat u een geldig vluchtnummer doorgeeft). Deze marge wordt de ‘gratieperiode’ genoemd. Hoelang de auto precies wordt bijgehouden varieert afhankelijk van het autoverhuurbedrijf. Raadpleeg uw reserveringsvoorwaarden voor meer informatie over de gratieperiode.

Als uw vlucht vertraging heeft of u te laat zult komen, breng ons of het autoverhuurbedrijf dan op de hoogte. Beide telefoonnummers staan op uw huurvoucher.

Wijzigingen, annuleringen en vluchtnummer

U kunt uw reservering gratis wijzigen of annuleren als u ons tijdig op de hoogte brengt en de reserveringsvoorwaarden naleeft.

Om uw recht op terugbetaling van uw vooruitbetaalde reservering uit te oefenen moet u uw reservering voor de start van de huurperiode annuleren door op onderstaande links te klikken, de links op uw huurvoucher te openen of naar de rubriek ‘Mijn reservering’ te surfen.

Uw geld wordt niet terugbetaald als u uw boeking niet voor de start van de huurperiode annuleert.

Hoe kan ik de huurperiode verlengen nadat ik mijn auto heb opgehaald?

Please call us if you wish to extend your booking. You will find our telephone Neem telefonisch contact met ons op als u uw huurperiode wilt verlengen. Ons telefoonnummer staat op de huurvoucher. Gelieve er rekening mee te houden dat u zich naar het lokale kantoor zult moeten begeven om de contractverlenging te ondertekenen. Als u dit niet doet, wordt de verzekering nietig verklaard en kan u een boete worden opgelegd.

Huurvoorwaarden

Welke soort verzekering omvat mijn reservering?

In de meeste gevallen bent u gedekt door een uitgebreide verzekering zonder eigen risico, met inbegrip van onbeperkte aansprakelijkheid bij schade, letsel aan derden en diefstal van het voertuig, en zijn de inzittenden van de huurauto gedekt door een persoonlijke ongevallenverzekering.
De volgende aspecten zijn echter nooit inbegrepen in de verzekering van het autoverhuurbedrijf: banden, wielen, schade aan voorruiten/glaswerk, schade aan het chassis, verlies van de sleutels en tanken van de verkeerde brandstof. (Afhankelijk van de leverancier kunnen er nog meer uitsluitingen zijn. Gelieve na uw reservering contact met ons op te nemen voor meer informatie).
De meeste van onze leveranciers bieden extra verzekeringen aan om die aspecten te dekken die niet zijn inbegrepen in de uitgebreide verzekering. Houd er rekening mee dat u niet verplicht bent om deze extra verzekering af te sluiten.
De verzekeringsvoorwaarden kunnen variëren afhankelijk van de locatie. Reserveringen bij Atesa, Europcar, Avis, Sixt, BK Rent en in het noorden omvatten een verzekering met een eigen risico. Alle informatie staat op de huurvoucher die u ontvangt nadat uw reservering is bevestigd.

Kan ik het model van de auto zelf kiezen?

We kunnen het merk of het model van uw auto helaas niet bevestigen. Als er geen auto’s uit de gewenste categorie meer beschikbaar zijn, krijgt u een auto uit een hogere klasse. U hoeft hier niet voor bij te betalen.

Welke documenten moet ik voorleggen om een auto te kunnen huren?

 1. e-mailbevestiging (huurvoucher)
 2. origineel rijbewijs
 3. origineel paspoort of originele identiteitskaart
 4. uw creditcard

Rijbewijs

Mag ik een kopie van mijn paspoort/identiteitskaart meebrengen?

Nee, we vragen u altijd om het originele document. Fotokopieën worden niet aanvaard.

Ik ben mijn rijbewijs vergeten. Wat kan ik doen?

Klanten uit het Verenigd Koninkrijk kunnen contact opnemen met het DVLA (Driver and Vehicle Licensing Agency). (Tel.: 0300 790 6801) In de meeste gevallen kan het DVLA per fax een certificaat naar het lokale kantoor sturen. Gelieve contact met ons op te nemen als u het faxnummer nodig hebt.

Ik ben enkel in het bezit van een papieren rijbewijs (VK). Is dat ok?

Ja, op voorwaarde dat u ook uw paspoort met pasfoto laat zien

Ik ben enkel in het bezit van een rijbewijs met foto. Is dat ok?

Ja.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?

Als u niet in het bezit bent van een EU-rijbewijs moet u een internationaal rijbewijs aanvragen om een auto te kunnen huren.

Brandstof

Kan ik het brandstofbeleid van mijn auto zelf kiezen?

Ja, u kunt het brandstofbeleid zelf kiezen op voorwaarde dat er op de gekozen locatie een leverancier aanwezig is die het gewenste brandstofbeleid aanbiedt. Op de pagina met de autolijst kunt u de optie ‘Vol/Vol’ of de optie ‘Vol/Leeg’ aanvinken.

Vol/Vol: U krijgt een auto met een volle brandstoftank. Wanneer u de auto komt ophalen moet u deze brandstoftank betalen. U moet de auto ook weer met een volle tank inleveren om het bedrag dat u voor de brandstof hebt betaald toen u de auto ophaalde weer terug te krijgen. De prijs van een volle tank varieert tussen 50 en 160 euro. Het in rekening gebrachte bedrag voor brandstof zal afhangen van het voertuigtype en het model. Voorbeeld: de tank van een 9-persoonswagen vullen kost veel meer dan de tank van een kleine auto vullen. De exacte brandstofprijs kan ook afhangen van de leverancier. Alle informatie over het brandstofbeleid dat voor uw reservering geldt, vindt u op uw huurvoucher.

Vol/Leeg: U krijgt een auto met een volle brandstoftank. Wanneer u de auto komt ophalen moet u deze brandstoftank betalen. De prijs van een volle tank varieert tussen 50 en 160 euro. Het in rekening gebrachte bedrag voor brandstof zal afhangen van het voertuigtype en het model. Dit brandstofbeleid voorziet geen terugbetaling van de niet-gebruikte brandstof. Alle informatie over het brandstofbeleid vindt u op uw huurvoucher. Het brandstofbeleid varieert immers afhankelijk van de leverancier.

De brandstof is in geen geval inbegrepen in de huurprijs. U moet de brandstof in het lokale kantoor betalen wanneer u uw auto ophaalt.
Brandstofprijs

De uiteindelijke brandstofprijs varieert afhankelijk van de leverancier, wordt bepaald op basis van de prijs van een volle tank, wordt berekend volgens de marktprijs op het moment dat u de auto komt ophalen, en hangt af van het brandstoftype en de tanktoeslag die door de leverancier wordt aangerekend. Alle informatie over het brandstofbeleid vindt u in de autolijst en op de huurvoucher.

Klik hier om een idee te krijgen van de huidige door onze leveranciers gehanteerde brandstofprijzen.

Accessoires

Ik moet een kinderzitje/kussen reserveren. Hoe en wanneer kan ik dat reserveren?

U moet dit doorgeven op het moment van reservering.

Kan ik een auto met dakdrager reserveren?

Nee, we verhuren helaas geen dakdragers. Zorg ervoor dat u een auto met een voldoende grote kofferbak kiest.

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn op sommige locaties beschikbaar. U moet ze reserveren en de reservering bevestigen voordat u uw auto komt ophalen. De huurprijs van sneeuwkettingen hangt af van de locatie.

GPS

Satellietnavigatiesystemen zijn op sommige locaties beschikbaar. U moet ze reserveren en de reservering bevestigen voordat u uw auto komt ophalen. De huurprijs van een satellietnavigatiesysteem hangt af van de locatie. In sommige gevallen wordt een waarborg geëist om de teruggave van het satellietnavigatiesysteem te verzekeren.

Betaling

Hoe kan ik mijn auto betalen?

U moet met een creditcard betalen (Visa of Mastercard).

Houd er rekening mee dat als u op uw creditcard een pincode heeft gekoppeld, u het pincode nodig heeft bij de verzameling.

Waarom moet ik een creditcard meebrengen?

We vermelden op uw reservering dat u een creditcard moet meebrengen om eventuele extra kosten te betalen. Dit doen we om ons in te dekken tegen fraude en onze lage en scherpe tarieven te kunnen behouden.

Waar moet ik mijn auto betalen?

De meeste reserveringen moeten met een creditcard worden betaald in het lokale kantoor op het moment van aankomst. Sommige reserveringen kunnen ook op voorhand worden betaald.

Kan ik in GBP (Pond Sterling) betalen?

We accepteren alleen betalingen in euro. Het bedrag wordt aangerekend in euro. Als u over een rekening in het VK beschikt, zal de definitieve wisselkoers afhangen van uw bank.

Kan ik met de creditcard van een persoon die op het moment dat ik de auto kom afhalen niet aanwezig is betalen?

Nee. De persoon die de auto betaalt moet de hoofdbestuurder zijn en moet zich in het lokale kantoor aanmelden wanneer de auto wordt opgehaald.

Ik heb geen creditcard. Kan ik een auto huren?

In principe moet u in het bezit zijn van een creditcard om een auto te kunnen huren. In sommige gevallen worden ook debetkaarten aanvaard maar hiervoor moet u altijd voorafgaande toestemming hebben. Als u niet over een creditcard beschikt, neem dan contact met ons op. We zullen op zoek gaan naar een oplossing.

Hoe kan ik een factuur van mijn reservering verkrijgen?

Als u een factuur nodig hebt, kunt u deze aanvragen in het lokale kantoor wanneer u de auto ophaalt.

Moet ik een borg betalen?

U hoeft meestal geen borg te betalen. Echter, als uw reservering een verzekering met eigen risico omvat, zal ons kantoor dit bedrag (op uw creditcard) blokkeren als waarborg. In de meeste gevallen kunnen we u de mogelijkheid bieden om het bedrag van het eigen risico te annuleren/verminderen mits betaling van een supplement.

Beperkingen

Hoe oud moet ik zijn om een auto te kunnen huren?

Als u tussen 21 en 75 jaar oud bent, kunt u meestal een auto huren. Bij sommige leveranciers geldt echter een minimumleeftijd van 25 voor de verhuur van bepaalde voertuigen. Alle informatie hieromtrent vindt u op de huurvoucher.

Mag ik met de auto van het ene naar het andere eiland reizen (Canarische Eilanden en Balearen)?

Nee. Klanten mogen niet met de auto van het ene naar het andere eiland reizen.

Wie mag de auto besturen?

Alleen de personen van wie de naam op het huurcontract staat mogen met de auto rijden. Als uw naam niet op het contract staat, mag u de auto niet besturen.

Mag ik de grens oversteken met mijn auto?

Dat hangt af van de locatie en de voorwaarden van de leverancier.

Dit zijn enkele van de meest

 • Met voertuigen die worden opgehaald in Reus, Barcelona en Girona kan gemakkelijk naar Andorra en Frankrijk worden gereden.
 • Met voertuigen die worden opgehaald in het zuidwesten van Spanje en Galicië kan gemakkelijk naar Portugal en Gibraltar worden gereden.
 • Met voertuigen die worden opgehaald in Italië kan gemakkelijk naar Frankrijk en Zwitserland worden gereden.
 • Met voertuigen die worden opgehaald in Portugal kan gemakkelijk naar Spanje worden gereden.

Meer informatie hierover vindt u in de reserveringsvoorwaarden en op uw huurvoucher. U hebt de voorafgaande toestemming van de leverancier nodig om Spanje met uw voertuig te mogen verlaten.

U mag met uw voertuig onder geen beding naar Afrika reizen.

Bij geschillen zal de burgerlijke rechtbank van Castellon de la Plana, Spanje, bevoegd zijn.